Posten on 
Dec 13, 2021

Waarom videomarketing? De kracht van videocontent.

Stel dat je een fantastisch pand hebt aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Of dat je een prachtig landhuis hebt in het Groene Hart van Nederland die je onder de aandacht wilt brengen. Hoe luxueus je panden ook zijn, de ware schoonheid van je gebouwen komen pas tot hun recht als mensen deze ook mogen ervaren. Daarom is videomarketing voor jou als vastgoedondernemer essentieel. In deze blog leggen we je uit wat de kracht is van videocontent.

Het is bewezen dat video’s veel beter presteren tegenwoordig dan foto’s. Niet voor niets dat bijvoorbeeld TikTok zo populair is en Instagram nu zogenaamde ‘reels’ in het leven heeft geroepen. Ook op Funda presteren filmpjes veel beter dan foto’s. Met videocontent kun je namelijk krachtigere sfeerimpressies geven dan foto’s. Wat de grote voordelen zijn van videomarketing voor jou als makelaar lichten we je verder toe. Naast het feit dat ze simpelweg mooiere beelden geven, zijn er namelijk nog meer pluspunten. 

Voordelen van videomarketing.

Zoals net beschreven worden video’s veel beter bekeken door potentiële kopers en huurders dan fotobeelden. Zo blijkt uit onderzoek dat consumenten gemiddeld 4 keer zoveel filmpjes bekijken dan andere media. En gek is dat niet! In een tijd waarin huizen razendsnel verkocht worden, is snelheid de leidende factor. Mensen willen daarom niet meer naar bezichtigingen, maar een huis vanuit het gemak van hun eigen woonkamers bekijken. En sinds social media een grote rol is gaan spelen, is zichtbaarheid de heilige graal in marketingland.

Dan hebben we het nog niet gehad over de huidige situatie op de woningmarkt. Huizenprijzen stijgen en mensen willen er massaal hun slag slaan. Dat betekent dat er grote concurrentie is ontstaan tussen bijvoorbeeld makelaars, VvE beheerders en vastgoedondernemers. En om hoge ogen te gooien op de woningmarkt moet je creatief zijn. Daarom is het gebruik van video zo ontzettend belangrijk geworden. Ruim 85% van de mensen die zoeken naar een woning, kopen of huren pas na het zien van video’s. Dus waarom nog wachten met videomarketing?


Videomarketing: creëer waarde. 

Videomarketing draait uiteindelijk om één ding, namelijk waarde creëren. Je wilt je partners of je klanten een bijzonder gevoel geven. Met filmpjes kun je namelijk unieke sfeerbelevingen vastleggen. Zeker in dit digitale tijdperk is video een uiterst krachtig middel om nieuwe kijkers aan te trekken. Filmpjes worden namelijk:

  1. Gedeeld met andere potentiële kopers of huurders. 
  2. Worden vaker bekeken dan foto’s of andere type content. 
  3. Beter gewaardeerd door kopers en huurders dan foto’s. 

Kortom: je creëert waarde voor je potentiële kopers of huurders door ze virtueel rond te leiden in de prachtige panden die je wilt laten zien. 

We hadden het eerder al even over TikTok, het platform voor videocontent. En wat platformen als TikTok bewezen hebben is dat videocontent op mobiel hard aan het groeien is. Zeker in deze tijd wil je als makelaar of vastgoedondernemer online goed vindbaar zijn. En door je potentiële klanten deze type content te bieden, creëer je waarde. Mensen willen namelijk zo min mogelijk moeite doen. Ze willen geen afspraak maken voor een bezichtiging of om langs te komen. Hoe zou het dan zijn als uitgerekend jij de klant kan ontlasten met een prachtig filmpje? 

Zichtbaarheid. Waar het allemaal om draait.

Dat de huizenmarkt oververhit is dat weten we allemaal. Daarom moet je onderscheidend zijn om de moordende concurrentie de baas te blijven. Door videomarketing spreek je tot de emoties van de klant. Meer zelfs dan met andere vormen van content. Maak je website bijvoorbeeld interactiever door filmpjes van de panden die je beheert te delen. Het verhoogt daarmee ook de tijd die mensen spenderen op je website. Wat weer goed is voor je ranking in de zoekmachines.

Zo hangen er dus enorme voordelen aan het toepassen van videomarketing. Video's zorgen ervoor dat mensen een gevoel krijgen bij de panden die je op de markt brengt. Hoe beter en hoe visueler de video’s, des te groter de kans dat jij je ideale kopers, huurders en partners aantrekt. Ook zorgen filmpjes ervoor dat:

  1. Je website interactiever is, mensen blijven daardoor langer hangen.
  2. Google (en andere zoekmachines) indexeren je website beter. 
  3. Je vergroot je conversie aanzienlijk. Mensen zijn sneller geneigd zaken met je te doen. 

Niet alleen wordt videocontent beter bekeken, het blijft ook langer hangen. Ruim 60% van de kijkers weten na drie dagen nog waar de filmpjes die ze gezien hebben over gaan. Daarom is videomarketing zo’n krachtig middel om toe te passen in je onderneming. Het levert je uiteindelijk meer zichtbaarheid op en het vergroot je conversie. Wacht dus niet langer en vraag ons naar de mogelijkheden. We helpen je graag aan pakkend en overtuigend videomateriaal. 

Als full service social media en digital agency zetten we ons in voor vastgoedondernemers. We ontwikkelen de vastgoedsector door te innoveren met media en contentcreatie. Wil jij je positie en je zichtbaarheid in de markt versterken? Laat ons je helpen. We vertellen je exact hoe we je positie in de markt kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met op en volg ons ook op social media.

Share with your friends on