Posten on 
Dec 13, 2021

Hoe videoproductie bijdroeg aan de verkoop van De Wielewaal.

Het is een van de meest spectaculaire deals in de huizenmarkt. De gemeente Eindhoven tikte 29 miljoen euro af voor het historische landgoed ‘De Wielewaal’. Daarmee werd het in een klap het duurste landgoed in de Benelux ooit.

Het is een van de meest spectaculaire deals in de huizenmarkt. De gemeente Eindhoven tikte 29 miljoen euro af voor het historische landgoed ‘De Wielewaal’. Daarmee werd het in een klap het duurste landgoed in de Benelux ooit. De Eindhovense gemeente is van plan om het landgoed vanaf 2025 gefaseerd open te stellen. Hoe de videoproductie bijdroeg aan de verkoop van het gigantische ‘woonhuis’ vertellen we later. Eerst vertellen we wat meer over het landgoed en de aard van de historische deal.

‘Sokkenboer’ Marc Brouwers is de huidige eigenaar van deze kast van een huis. Zoals gezegd blijft de textielgigant dus wonen in De Wielewaal tot 2025. De eerste stenen werden gelegd in 1934 door Frits Philips (ja, dé Philips van de gelijknamige multinational uit Eindhoven) die het liet bouwen voor zijn familie. Niet alleen de gemeente Eindhoven was geïnteresseerd in de koop van het landgoed. Er was ook genoeg interesse voor het complex vanuit het buitenland. Oligarchen, sjeiks en investeerders uit alle windstreken wilde hier graag voor betalen. Maar wat maakt het landgoed dan zo populair en gewild? 

De Wielewaal.

En hoe groot is dit complex nu werkelijk? Het gehele landgoed kent 142 hectaren aan grond. Voor je beeldvorming: Dit complex is 199 voetbalvelden(!) groot. Op dit gigantische stuk land staan 4 woningen, die tellen in totaal 40 kamers en 8 badkamers. Daarnaast vind je er meerdere vijvers en een enorm gazon. En wat is het duurste landhuis van de Benelux waard zonder wijnkelder, gebouwd door een van de beste wijnkelderbouwers in de wereld, Friedrich Grüber. De Oostenrijker bouwde de 400 vierkanten meter wijnkelder nadat Marc Brouwers het huis had gekocht. 

Voor die tijd zat er geen wijnkelder in het landgoed. Mevrouw Philips was namelijk geheelonthouder en hield Frits Philips dus ook tegen in nuttigen van alcohol. Daar kwam verandering in toen Marc Brouwers het huis kocht. Het bijzondere aan de wijnkelder is dat voor de constructie ervan, stenen zijn gebruikt uit andere kastelen en edele bouwwerken in de wereld. Stenen tot wel 350 jaar oud! Verfijnde details zoals kandelaren en een knapperend haardvuur maken de wijnkelder helemaal af. 

Een bijzonder feitje: In de wijnkelder staat een Rolls-Royce uit 1949 die Marc Brouwers ooit had gehad als onderpand voor een zakelijke lening. En omdat deze niet meer uit de wijnkelder kan komen, hebben de kopers deze bij het huis gekregen. 

Hoe videoproductie de verkoop stimuleerde.

Het landgoed is dusdanig groot, als je hier foto’s van zou moeten maken dan ben je dagen bezig. Dat is natuurlijk geen doen. Daarnaast doen foto’s het complex niet de eer aan die videocontent wel doet. Daarom zijn er nogal wat filmpjes te vinden van het landgoed op het internet. En dit is precies waarin de kracht ligt voor veel vastgoedeigenaren en makelaars. Met videoproductie vervul je veel beter de behoeften van kopers en huurders.

Videoproductie wordt daarom steeds belangrijker in het vastgoed. Zeker in de exclusieve woningmarkt kun je met videocontent veel beter de unieke eigenschappen van je woning vastleggen, zoals hier te zien. Zo zie je bijvoorbeeld ook dat je met videocontent een veel groter bereik hebt. In het geval van De Wielewaal trokken de filmpjes zelfs oligarchen en oliesjeiks aan uit Rusland en het Midden-Oosten. Videoproductie was hierin dus van doorslaggevend belang. Mensen kunnen niet altijd op bezoek gaan en daarom is videocontent zo handig. 

De Wielewaal-deal heeft eens te meer laten zien dat videoproductie ontzettend belangrijk is in de huizenmarkt. Het bereik was ontzettend groot en daardoor werd het huis in no-time razend populair! Uiteindelijk heeft het Marc Brouwers een slordige 29 miljoen euro opgeleverd. Daardoor werd De Wielewaal het allerduurste landgoed in de Benelux ooit. En dat omdat alle waardevolle elementen van het huis goed belicht werden in de videocontent. Benieuwd naar het filmpje? Deze is te bekijken via deze link

 Als full service social media en digital agency zetten we ons in voor vastgoedondernemers. Door te innoveren met media en contentcreatie zorgen we ervoor dat jij als vastgoedeigenaar gevonden wordt. Wil jij je positie en je zichtbaarheid in de markt versterken? Laat ons je helpen. We vertellen je exact hoe we je zichtbaarheid in de markt kunnen ontwikkelen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact met ons op en volg ons ook op social media.

Share with your friends on